Contact Us

Bedankt voor de inzending!

suikersilo 1.jpg
 
  • Huub van Rijswijck

Wanneer kies je voor Eloqua als Marketing Automation Platform ?

Bijgewerkt op: 27 jun 2019

Eloqua: standaard genoemd door Gartner als Leider op het gebied van Marketing Automation software. Een uitstekende keuze voor jouw organisatie, zou je dus zeggen. En dat is zo! Mits Eloqua een fit is met jouw organisatie tenminste. Want Eloqua is niet zo maar een huis-tuin-en-keuken automation tool. Kan jouw organisatie het aan?
Het platform

Eloqua is een Best of Breed applicatie voor cross-channel Marketing Automation. Met Eloqua in huis ben je in staat je klanten en prospects en een naadloze buying en customer journey te bieden. Of aankoop- en klantreis, zo je wilt. Het blijft lastig om mooie Nederlandse termen te vinden als alternatief voor het veelal Engelstalige Marketing lexicon.


Eloqua biedt vrijwel ongelimiteerde functionaliteit op het gebied van:

  • Campagne management: creëer dynamische campagnes die zich intelligent aanpassen aan de koper op basis van zijn online en offline gedrag

  • Targetting en segmentatie: creëer en verrijk klantprofielen en segmenten op basis waarvan acties getriggerd worden

  • Lead management en scoring: verbeter de kwaliteit van je leads en kom tot actie wanneer je klant je daarom vraagt

  • Rapportages en inzicht: beschik over de diepst mogelijke inzichten in de resultaten van je inspanning en weet waar nog winst te behalen is

  • Sales en Marketing alignment: beschik over tools die een naadloze aankoopreis mogelijk maken

Oracle Marketing Cloud

Eloqua maakt onderdeel uit van Oracle’s Marketing Cloud. En daar kan een voordeel inzitten voor je. Je kunt dus, in potentie, je volledige MarTech Stack onderbrengen bij Oracle. Denk hierbij aan geïntegreerde oplossingen voor Multivariate testing, webpersonalisatie, DMP functionaliteit en geintegreerde analytics oplossingen. Eloqua biedt tevens standaard native integraties met de overige producten uit het Oracle CX portfolio, zoals Oracle Sales/Engagement Cloud. Natuurlijk is Eloqua gebouwd op open standaarden, dus ook met andere systemen goed te koppelen.


De kracht van Eloqua

De openheid van Eloqua is dan ook gelijk een van zijn belangrijke krachten. Want we zeggen het maar direct: Eloqua is vooral geschikt voor grote B2B Enterprise organisaties. Waarom dit is?


Enterprise organisaties, of sterk internationaal georganiseerde bedrijven, beschikken regelmatig over een (zeer) complex applicatielandschap. Iedere business unit, land of ieder brand beschikt over eigen applicaties. Tegelijkertijd bestaat er steeds meer de behoefte om silo’s af te breken. Alle databronnen samen brengen in één Global Marketing Automation platform is een enorme uitdaging, die maar weinig Marketing Automation platformen aankunnen. Eloqua wel.


Data modellen

Met Eloqua ben je in staat om te werken met één systeem over alle verschillende onderdelen binnen je organisatie. Dit kun je bereiken met verschillende data modellen. Unified, waarbij je met één Eloqua instance werkt, het zogenaamde “Distributed” model, waarbij je verschillende instances gebruikt waarin data kan worden overgebracht, of een hybride variant hierop. Eloqua is ijzersterk waar het gaat om data compliancy en biedt een veel groter scala aan mogelijkheden voor het toewijzen van rollen en rechten dan veel andere Marketing Automation systemen. Functionaliteiten die doorgaans meer gevraagd worden door organisaties met een complexere structuur.


Enterprise functionaliteit

Vrijwel alles dat je wil, is mogelijk binnen Eloqua. Eloqua wordt zelfs door concurrenten geroemd om zijn campagne canvas en uitgebreide segmentatiemogelijkheden, waarmee marketeers heel intuïtief complexe campagnes kunt vormgeven. Het tussentijds pauzeren en aanpassen van campagnes is geen probleem. Daar hebben andere oplossingen vaak meer moeite mee. Als je templates eenmaal staan, is het maken van campagnes, mails en formulieren een fluitje van een cent.


Plug and play?

Maar zeker niet alles werkt standaard plug-and-play in Eloqua. Je moet het zien als een grote gereedschapskist; je kunt er alles mee bouwen wat je wil, maar je moet zelf nog wel flink timmeren. Dit vraagt iets van je organisatie. Bedrijven die niet beschikken over voldoende in-house technische expertise, of het budget om een externe partij in te schakelen, zijn beter af met een andere Marketing Automation applicatie. Houdt er rekening mee dat er zoveel mogelijk is met Eloqua, dat er veel tijd overheen gaat voor je het systeem in al haar facetten onder de knie hebt.


Eloqua is qua functionaliteit één van de meest omvangrijke systemen die er zijn. Heb je puur de behoefte aan het inrichten van standaard drip-campagnes, beperkte personalisatie, beperkte intergratiepunten? Zoek je een gemakkelijk instap-pakket en heb je een overzichtelijke organisatiestructuur? Dan ben je bij Eloqua niet aan het juiste adres. Maar voor B2B Enterprises die beschikken over drive, ambitie en voldoende budget, is er geen betere oplossing denkbaar.


Wij zijn graag bereidt om eens te kijken of Eloqua de juiste fit heeft voor jouw organisatie. Plan hier een demo of gratis informatiesessie met een van onze pakketspecialisten.

13 keer bekeken0 reacties